Pretraži ovaj blog

srijeda, 13. listopada 2010.

Revitalizacija kože nakon ljeta


Kombinacijom aparativnih i preparativnih metoda možemo u potpunosti revitalizirati isušenu kožu

Nakon djelovanja mora i sunca koža je iscrpljena i potrebni su joj pojačana njega i regeneracija. Iako sunce i morska voda blagotvorno djeluju na cijeli organizam, nakon dugotrajna izlaganja kože ultraljubičastim zrakama i morskoj vodi, pojačano se isušuje i, ako ne reagiramo na vrijeme, vrlo brzo ćemo uočiti bore na istaknutim mjestima, kao što su lice, vrat, ruke i dekolte.
Naime, pod utjecajem ultraljubičastih zraka oslobađa se i stvara velika količina slobodnih radikala, koji oštećuju stanično tkivo, oslabljuju kolagena i elastinska vlakna te isušuju epidermalni sloj, koji se stanjuje i gubi tonus, pa koža mlohavi. Zbog istanjenosti epidermisa i smanjena lučenja sebuma, stvaraju se sitni nabori koji s vremenom prerastaju u sve dublje bore, a koža postaje osjetljivija i iritabilnija. Zato se ne kaže bez razloga da koža nakon sunca vapi za vlagom i njegom.
Danas postoji nekoliko različitih metoda i preparata kojima se rješava taj problem. Općepriznati trend u svijetu, pa tako i u nas, su tretmani za revitalizaciju kože metodama koje na potpuno prirodan način dovode do regeneracije kože iznutra i potiču stvaranje novog kolagena, tako da dolazi do samopomlađivanja.

Metoda radiovalovima / IRF metoda

Definitivno je jedna od najboljih nekirurških metoda kojom zatežemo opuštenu i mlohavu kožu, pomlađujemo lice i smanjujemo bore te regeneriramo oštećenu strukturu kože. Putem visokofrekventnih elektromagnetskih radiovalova djelujemo na rotaciju molekula vode u tkivu, pri čemu se oslobađa energija u obliku topline koja kontrolirano zagrijava tkivo, izaziva pozitivnu upalnu reakciju, pokreće niz procesa i dovodi do regeneracije postojećeg i stvaranja novog kolagena. Koža postaje napetija, čvršća i pomlađena, a zbog zatezanja se znatno smanjuju i bore.

Fotopomlađivanje ili fotorejuvenancija

Način revitalizacije kože iznutra putem optičke energije, to jest intensnog pulsnog svjetla. Fotorejuvenancija je izvanredan, brz i učinkovit tretman obnove kože koja je izgubila svježinu i napetost. IPL (Intense Pulse Light) putem žutoga svjetlosnog spektra inducira svjetlosnu energiju u tretirano tkivo, ona se apsorbira u fibroblastima, gdje kondukcijom prelazi u toplinu i pobuđuje te iste firoblaste na proizvodnju novoga, zdravog kolagena. Nakon samo nekoliko tretmana koža postaje zdravija, glađa, napetija i vidljivo poboljšane strukture.

Dijamantna mikrodermoabrazija

Ovom metodom s kože se mehanički odstranjuju stare, odumrle stanice te potiče bazalni sloj na bržu proizvodnju mladih stanica, koje putuju na površinu i tako zamjenjuju staru kožu. Pozitivan učinak dermoabrazije je i pobuđivanje Langerhansovih stanica te jačanje zaštitne barijere kože.

Sve nabrojane metode danas se vrlo uspješno primjenjuju i dokazuju da se koža može dubinski revitalizirati, uspješno osvježiti i pomladiti. Kako bi učinak tih metoda bio potpun, preporučuje se kombinirati ih s određenim aktivnim supstancijama i preparatima koji nadoknađuju manjak mikro i makronutrijenata i vode u koži.

Organic tretmani

Najnoviji hit u svijetu i u nas su tretmani i preparati na bazi biosupstancija, dobivenih isključivo organskim uzgojem ljekovitog bilja, a koje su certificirane visokim standardima i jamče da u njima nema primjesa pesticida, boja, industrijskih i naftnih elemenata te da nisu testirane na životinjama. Ovi tretmani izvanredan su biohidratacijski tretman s formulom za mladu i za zrelu kožu.

Organic za mladu kožu (do četrdesete) namijenjen je osobama koje žele dubinski očistiti kožu, osvježiti i hidratizirati lice. Ovaj biohidratacijski tretman djeluje i na zaštitu kože od ultraljubičastog zračenja, ekstremnih uvjeta i čimbenika stresa. Pozitivni učinci tretmana su:

  • uravnoteženje hidrolipidnog sloja, što osigurava optimalnu hidrataciju dermisa
  • optimizacija transporta kisika do stanica i revitalizacija kože
  • sprječavanje dehidracije, uz dubinsku njegu i zaštitu kože.

Nakon tretmana, koža je hidratizirana, čista i meka. Ovaj tretman oplemenjen je opuštajućim ayurvedskim infuzijama od mirisnih biljnih infuzija koje relaksiraju i opuštaju. Aktivne supstancije su: organski bijeli i zeleni čaj, organska kamilica, ekstrakt papaje, smeđa i crvena alga te aloe vera.

Organic za zrelu kožu s borama uklanja znakove starenja kože pomoću 100 posto prirodnih biosupstancija - biljni kokteli od kamilice, mente, bijelog i zelenog čaja pružaju jedinstven doživljaj opuštanja i uživanja. Ima izvanredan blic učinak, koji već nakon jednog tretmana koži vraća vitalnost i zdrav izgled. Dubinski regenerira tkivo, optimizira dotok kisika do stanica, pročišćava i štiti stanice od slobodnih radikala, zbog čega učinkovito usporava starenje, smiruje iritiranu kožu i revitalizira je.

Tretmani 24-karatnim zlatom

Vrlo popularni tretmani, koji se još od vremena Kleopatre i imperijalne Kine koriste za vraćanje energije i liječenje mnogih bolesti. Zlato, simbol moći i snage, dubinski revitalizira i osnažuje kožu te djeluje kao eliksir ljepote i mladosti. Njegov snažni anti-aging učinak poznavala je i Kleopatra, za koju kruži legenda da je spavala sa zlatnom maskom na licu. Zlato dokazano podiže stanični vigor, zarobljava slobodne radikale i sprječava njihovo štetno djelovanje.
Ovaj tretman poboljšava tonus kože i daje joj svježinu i vitalnost. Učinkovitost tretmana zlatom pojačavaju biserni i dijamantni prah koji dovode do blagog ljuštenja površinskog sloja kože, čiste je i izbjeljuju sitne pigmentacije, zbog čega koža dobiva ujednačenu i zdravu boju. Hijaluronska kiselina i jojobino ulje osiguravaju koži optimalnu vlažnost te popunjavaju sitne borice oko očiju i usta. Tu su još i ekstrakt grožđa s jakim antioksidativnim učinkom te derivat AHA kiselina koji djeluje obnavljajuće i hidratizirajuće.
Nakon djelovanja ovih supstancija, listići s česticama zlatnog praha dubinski se umasiraju, apsorbiraju u kožu i snažno je oživljuju.

Kombinacijom navedenih aparativnih i preparativnih metoda možemo u potpunosti revitalizirati i hidratizirati isušenu kožu te joj vratiti gipkost i elastičnost.

Autor:
dipl. ing. Manuela Šapro, kozmetičarka

Nema komentara:

Objavi komentar