Pretraži ovaj blog

četvrtak, 26. studenoga 2009.

Ljubav diktira tjelesnu masu žena

Zanimljivo istraživanje napravili su stručnjaci britanskog WeightWatchersa te pokazali da nije hrana to što određuje tjelesnu masu žena, nego, ni manje ni više - LJUBAV.

Praćeno je 3000 udanih žena te je uočeno da se ženina figura mijenja ovisno o životnoj fazi u kojoj se nalaze, a koja se tiče emotivnog života. Gotovo 66 posto ispitanica izjavilo je da njihove promjene u tjelesnoj masi ovise o tome koliko su sretne u određenom razdoblju. Za njih 84 posto, veza je čimbenik koji najviše utječe na to da se dobro osjećaju.
Prema istraživanju, žene na početku veze gube prosječno četiri kilograma. To se događa kad žena upozna čovjeka svojeg života i sve joj je novo i uzbudljivo te sve čini kako bi ga impresionirala. U sljedećoj fazi veze žena se opušta, osjeća se ugodno i sigurno, što rezultira dobivanjem otprilike pet, šest kilograma. Ta faza traje nekoliko godina i u njoj se stvari uglavnom odvijaju dobro. Slijedi dan D, vjenčanje koje uzrokuje nagli gubitak otprilike četiri, pet kilograma. Dijeta, vježbanje i brojni kozmetički tretmani uobičajeni su rituali budućih mladenki. Ako se sve odvija po ustaljenim normama, slijedi dijete. A s djetetom i porast tjelesne mase od osam kilograma. Mladim majkama previše je briga, pa uglavnom ne razmišljaju o tome što bi trebale jesti. Posljednja faza, tzv. ponovno rađanje žene, događa se kad djeca odrastu te supružnici imaju više vremena samo za sebe. Žena tada osjeća da je vrijeme za novi izgled koji bi probudio iskru. Novi izgled rezultira i gubitkom prosječno osam kilograma.

Nema komentara:

Objavi komentar